Ter beschikking stellen aan de wetenschap

Als u uw lichaam ter beschikking stelt aan de wetenschap wordt uw lichaam na uw overlijden gebruikt voor medisch wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. Hiermee schenkt u uw lichaam aan een medische universiteit.

Schriftelijk vastleggen

Alleen u zelf kunt beslissen of u uw lichaam ter beschikking van de wetenschap stelt. Dit doet u door deze wens schriftelijk vast te leggen in een testament of codicil. Bovendien moet u een formulier van de desbetreffende universiteit invullen. Daarnaast is het belangrijk dat uw nabestaanden op de hoogte zijn van uw wens. Er is altijd een mogelijkheid tot afscheid nemen.

Afscheid nemen 

Wanneer een lichaam ter beschikking is gesteld van de wetenschap, is er weinig tijd om afscheid van een overledene te nemen: na een overlijden moet het lichaam namelijk binnen 24 uur op de universiteit zijn. Het is verstandig om van tevoren een draaiboek klaar te hebben liggen, zodat er toch nog afscheid kan worden genomen. Hoewel er geen begrafenis of crematie plaatsvindt, is het wel mogelijk om een herdenkingsceremonie te verzorgen voor uw overleden dierbare. Wij helpen u graag bij het verzorgen van een persoonlijke herdenking.

Hoe meld ik me aan?

Wilt u uw lichaam ter beschikking stellen van het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek? Neem dan contact op met een van de anatomische instituten. De telefoonnummers zijn op te vragen bij Stichting Donorvoorlichting: 0900 821 2166 of kijk op Donorvoorlichting.

Contact

  • Kindt uitvaartzorg
  • Klein Brabant 187
  • 5262 RT Vught
  • Postbus 85
  • 5660 AB  Geldrop
  • Telefoon: 073 684 1614
  • E-mail: 

    info@kindt-uitvaartzorg.nlneem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.