Donorcodicil

Er is een grote behoefte aan donororganen zoals longen, lever, bot, nieren, hoornvlies, hartkleppen en huid. Helaas heeft ongeveer 75% van de Nederlanders nog geen donorcodicil. NIGZ Donorvoorlichting zet zich al jaren in om mensen goed voor te lichten over donorschap en het donorcodicil. Na uw dood kunt u met uw organen en weefsels een leven redden of mensen een beter leven geven.

Laat het weten

De nabestaanden van een overledene mogen zelf toestemming geven voor donatie. Toch is het belangrijk dat u zelf besluit of u donor wilt worden of niet. Door uw familie of vrienden in te lichten over uw keuze om wel of niet te doneren, voorkomt u dat uw nabestaanden met deze vraag achterblijven.

Afscheid nemen

Na de donatie kan een overledene alsnog worden opgebaard, thuis of in een uitvaartcentrum. Bovendien hoeft de begrafenis of crematie niet te worden uitgesteld. Het uitnemen van de organen en/of weefsels gebeurt met groot respect voor de overledene en de nabestaanden. Zo kan op een waardige manier afscheid worden genomen van de overledene.

Informatie

Wilt u meer weten over de gang van zaken rond orgaandonatie na een overlijden of wilt u een donorcodicil aanvragen? Bel dan met 0900 821 2166 of bezoek de website van NIGZ Donorvoorlichting.

Contact

  • Kindt uitvaartzorg
  • Klein Brabant 187
  • 5262 RT Vught
  • Postbus 85
  • 5660 AB  Geldrop
  • Telefoon: 073 684 1614
  • E-mail: 

    info@kindt-uitvaartzorg.nlneem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.