Rouwbezoek en condoleren

Rouw- of condoleancebezoek kan een functie hebben bij het verwerken van uw verlies. Het geeft u de gelegenheid om samen herinneringen op te halen en het verlies te delen. Het bezoek kan u persoonlijk condoleren en afscheid nemen van uw overleden dierbare. U bepaalt zelf of en wanneer u bezoek wilt ontvangen. Misschien wilt u de eerste dagen samen met de naaste familie enkele dagen alleen zijn. Ook is de keuze aan u of u alleen familie en naaste vrienden wilt uitnodigen voor een rouwbezoek of ook andere belangstellenden. Als uw overleden dierbare thuis wordt opgebaard, is het niet altijd mogelijk een grote groep mensen te ontvangen. U kunt uw overleden dierbare dan naar een uitvaartcentrum laten overbrengen voor een uitgebreider rouwbezoek.

Condoleren

Contact zoeken met de naasten van de overledene vinden mensen vaak moeilijk. Want hoe ga je om met nabestaanden en wat moet je zeggen? Nadat het overlijdensbericht is ontvangen, zijn er verschillende manieren om te reageren. U kunt wachten tot de uitvaart en daar de familie condoleren. Maar u kunt ook een kaartje sturen met wat vriendelijke woorden of met een beschrijving van herinneringen die u aan de overledene hebt. U kunt bellen of eventueel de nabestaanden bezoeken. Als bezoek niet gewenst is, staat dat meestal op de rouwkaart aangegeven. Als u twijfelt, kunt u altijd even bellen of en wanneer bezoek gelegen komt.

Wat kunt u zeggen na een overlijden?

Het is vaak moeilijk de juiste woorden te vinden om medeleven te tonen. Het kan formeel: "Mag ik je condoleren met het verlies van...". Maar u kunt ook gewoon wat vriendelijke woorden spreken en zeggen hoe erg u het overlijden vindt. De vorm is meestal niet zo belangrijk. Laat uw gevoel spreken. Een warm gebaar zegt vaak nog meer dan veel woorden.

Condoleren via internet

Kindt Uitvaartzorg biedt nabestaanden de mogelijkheid om kosteloos een condoleanceregister op deze website te openen. Belangstellenden kunnen hier hun deelneming betuigen, de rouwkaart bekijken en een bloemetje sturen.

Contact

  • Kindt uitvaartzorg
  • Klein Brabant 187
  • 5262 RT Vught
  • Postbus 85
  • 5660 AB  Geldrop
  • Telefoon: 073 684 1614
  • E-mail: 

    info@kindt-uitvaartzorg.nlneem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.